seme tepih trave

Postavljanje tepih trave ili setva travnjaka semenom

Najveći broj kupaca tepih trave su upravo klijenti koji su probali par puta da poseju samostalno travnjak i posle par pokušaja su se odlučili za lakšu i bržu varijantu gajenu tepih travu.

Formiranje travnjaka postavljanjem travnatog busena-tepih trave je u početnoj fazi veca investicija od zasnivanja travnjaka setvom semena ali se ta razlika nadoknadjuje vec u prvim mesecima održavanja.

Za proizvodnju tepih trave se koriste odgovarajuće mešavine  semena trave renomiranih svetskih proizvodjača semena.

 

Jedna od bitnijih prednosti formiranja travnjaka tepih travom je mogućnost izvodjenja radova tokom skoro cele godine pa čak i usred leta kada je potrebno malo intenzivnije navodnjavanje.Jedini period u godini koji se izbegava formiranje tepih travom  je period kada su temperature u minusu.

Travnjak formiran setvom semena nosi odredjeni rizik i zahteva dosta upornog rada i znanja da bi se doslo do kvalitetnog i gustog travnjaka.

Pre setve semena trave je neophodno uraditi par stvari bez kojih je teško doći do kvalitetmog posejanog travnjaka.Neophodno je uraditi:

Analizu zemljista po kojoj izvesti pravilnu prihranu zemlje.
-Izabrati odgovarajuću smešu semena pogodnu za vaš prostor i izvršiti setvu semena  odgovarajućim sejalicama
-Odrzavati vlaznost potrebnu za klijanje semena sve dok se ne formira tarvnjak što u zavisnosti od perioda setve može biti i par meseci.
-Dosejavati mesta koja su ostala gola uusred neklijanja semena.
-Prskati travnjak selektivnim herbicidima da bi uništilu korov koji raste zajedno sa posejanom travom.Posebno prskati mesta na kojima trava nije nikla jer po pravilu tu najčešće izbija korov.

Formiranje travnjaka setvom semena  traje dosta dugo i potrebno je par meseci da se uz mnogo truda dodje do kvalitetnog i gustog  travnjaka bez korova.Ukoliko se odlučite za setvu trave angažujte firmu koja se bavi travnjacima i ima iskustvo u sejanju trave.Setva travnjaka semenom se obavlja isključivo u rano proleće ili ranu jesen.

Postavljanjem naše tepih trave dobijate već odnegovan travnjak starosti oko jedne godine.

Samo formiranje travnjaka kod vas je u velikom broju slučaja za samo jedan dan.

Ne gubite vreme čekajući par meseci na formiranje posejanog travnjaka.Travnjak možete kupiti od nas i uz naš savet ga samostalno postaviti ili nas angažovati da mi sve odradimo-spremimo teren i postavimo tepih travu. 

Podeli na :